Ima moč, ali je nima?

luna

Ima moč, ali je nima?

Astrolog, Bern Jurečič pravi, da na človeka enakovredno vplivata tako polna luna, kot mlaj. »Človeško telo je sestavljeno iz 73 odstotkov vode. Ker luna vpliva na plimovanje morja, recimo, na vodo na splošno, vpliva tudi na nas.« Ne pa na vse v enaki meri. Baje luna bolj vpliva na ljudi, ki so bolj čustveni, ki so morda bolj navezani na mamo in na vodo nasploh. Tako pravi astrolog Jurečič.

 

V zadnjih tridesetih letih je bilo objavljenih na kupe študij, ki se vsaj delno ukvarjajo z raziskovanjem luninega učinka. Vse tovrstne študije, ne glede na rezultat, so namreč večinoma ugotavljale le statistično (ne)povezanost luninih men in človeškega vedenja.

 

Znanstvena skupnosti po drugi strani enoglasno trdi, da luna nikakor ne vpliva na človekovo obnašanje. Največja avtoriteta na tem področju je kanadski fiziolog Ivan Kelly. Je avtor vrste študij, ki so preučevale vpliv lune na človeka. V vseh je ugotovil, da med luninimi menami in človeškim obnašanje, ni povezave. Če sami čutite drugače, če vas luna nosi (o čemer pričajo številni), potem je to pač na vašo smolo…

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...