Igrače za sposodit!

Igra?e

Igrače za sposodit!

Igrač imajo otroci – ne glede na krizo – še vedno v veliki meri prej preveč, kot pa premalo. Pa vendar; ali so vse te igrače tudi kakovostne in pripomorejo k otrokovemu razvoju? V Knjižnici Dr. France Škerl na Vojkovi v je do prihodnjega petka na ogled razstava na to temo.

 

»Igroteka poteka v okviru Mestne knjižnice Ljubljana. Tako, kot so na izposojo na voljo knjige, so tudi igrače. Starši in otroci si jih z izkaznico lahko sposodijo za tri tedne,« pravi Nina Pešlenkova, ustanoviteljica zavoda ZOOPI.

 

Zavod za otroku in okolju prijazno igro (ZOOPI) opaža, da imajo otroci še vedno preveč igrač. »Tudi ko se pogovarjamo z otroki ugotavljamo, da so ti radi zunaj, na prostem, med prijatelji, so aktivni. Mi, starši, pa jih še vedno zasuvamo z igračami.«

 

Zato sporočajo, naj seveda imajo otroci igrače, vendar tiste bolj kvalitetne. Naj tudi v tem primeru kvaliteta pretehta kvantiteto.

 

V knjižnici na Vojkovi je na voljo več kot 1700 igrač; na voljo je tudi svetovanje glede izbire in primernosti posamezne igrače.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...