Kam za martinovo

vino

Kam za martinovo

Martinovanje v Ljubljani v soboto vabi obiskovalce s kar 100 vinarji, ki bodo svojo ponudbo razstavili v starem mestnem jedru Ljubljane, na Mestnega trgu, Stritarjevi ulici, srednjem mostu Tromostovja in Cankarjevem nabrežju.

 

Letos bodo prvič nastopili skupaj hoteli iz centra Ljubljane, ki bodo skupaj s Slovenskim festivalom vin predstavili poseben izbor festivalskih vin in hotelske kulinarike, ki jo bodo obiskovalcem nudili cel november. To bo obenem napoved novega projekta November mesec vina in kulinarike v Ljubljani in organiziranih vinskih tur za turiste, ki jih bo v prihodnje izvajal Turizem Ljubljana v sodelovanju z izbranimi vinskimi destinacijami v mestu.

 

Zaključek letošnje sezone pa predstavljata predjubilejna – 19. Slovenski festival vin in 9. Festival Kulinarike. Oba festivala se bosta dogajala v Grand hotelu Union, 25. in 26. novembra.

 

Kaj se bo še dogajalo na martinov vikend?

 

35. Martinov tek in pohod v Izoli

Je tradicionalna prireditev v času Sv. Martina in kot se za ta čas spodobi ponuja tudi pokušino mladega vina enega boljših domačih vinarjev. Prireditev se odvija na zdaj že uveljavljeni trasi, bogati z zanimivimi odseki, kot so vzpon na Belvedere, tek skozi tunela, večkilometrski tek ob sami obali, sodi med enega najatraktivnejših tekov v slovenskem prostoru. Več na center-izola.si.

 

Martinovanje v Ormožu

Letošnje martinovanje se bo v glavnem odvijalo na Kerenčičevem trgu v mestu Ormož, v Martinovem šotoru (lokacija bivše “stare komunale), v bivši trgovini Tima in na ostalih znanih tradicionalnih lokacijah (muzej, vinska klet, knjižnica, Mladinski center). Letošnja novost je prvo tekmovanje v kuhanju najboljšega prleškega piskra. Več na martinovanje.si.

 

Tradicionalno martinovanje v Brdih

V jeseni, ko se Brda obarvajo v tople odtenke, je ravno pravi čas, da to pravljičnost doživite z nami, pišejo v Brdih in napovedujejo Martinov večer, ko si boste dan lahko polepšali na številnih turističnih kmetijah in domačijah, kjer boste zagotovo okusili Brda s polno žlico. Večino dogajanja se bo odvilo v vikendu 12. in 13. novembra. Več na brda.si.

 

Kar nekaj tekov in pohodov se bo zgodilo ob tej priložnosti:

BREŽICE – Martinov pohod. Več na pdbrezice.si.

KOČEVJE – Martinov pohod. Več na www.planinsko-drustvo-kocevje.si.

ŠENČUR – Martinova pot. Več na www.td-sencur.si.

CELJE – Martinov pohod. Več na www.pd-ojstrica.si.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...