Huawei proti Applu

huawei-mate-9
huawei

Huawei proti Applu

Kitajski proizvajalec elektronike Huawei bo Applu in Samsungu konkuriral z novim modelom telefona Mate 9. Ta prihaja v zanj odličnem trenutku, ko se Samsung ukvarja z negativnim odzivom potrošnikov na umik modela Galaxy Note 7 zaradi pregrevanja in celo vžiga baterije.

 

Med prednostmi novega modela Huawei je kakovost fotoaparata, ki vsebuje drugo generacijo t.i. dvojne kamere proizvajalca Leica in baterijo s povečano kapaciteto. Telefon se ponaša s 5,9-palčnim zaslonom v visoki ločljivosti, osemjedrnim procesorjem, 4 gigabajtom delovnega pomnilnika in baterijo s kapaciteto 4000 miliamperov. Na voljo bo tudi v “luksuzni” izvedbi, razviti z nemškim oblikovalskim podjetjem Porsche Design.

 

“Najpomembnejša med vsemi lastnosti tega telefona pa je hitrost,” je na četrtkovi predstavitvi v Münchnu povedal Richard Yu, ki je pri kitajskem podjetju zadolžen za zabavno elektroniko. Po njegovem bo za 50 odstotkov hitrejši pri odpiranju nekaterih najbolj popularnih aplikacij, kot so WhatsApp in Twitter.

 

Kitajsko podjetje ne skriva ambicij, da v naslednjih štirih letih postane največji proizvajalec pametnih mobilnih telefonov. Trenutno je njegov delež na svetovnem trgu 9,3-odstoten, kar ga postavlja na tretje mesto za Samsungom z 22,8 odstotka in Applom z 11,7 odstotka.

 

Huawei je kot del jesenskih novosti predstavil tudi novo aktivno zapestnico Huawei FIT, namenjeno podpori posameznikom pri zdravem življenju. Ura omogoča večfunkcijsko sledenje telesni dejavnosti in nadzor nad telesnim stanjem.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...