Hrvati pomagali Jasni Kuljaj

Plaa Lubenice

Hrvati pomagali Jasni Kuljaj

Plaža Lubenice na otoku Cresu velja za eno najlepših na Jadranu. V bližini je letovala tudi znana dolenjska voditeljica Jasna Kuljaj, ki se je seveda podala proti tej plaži. Peš do tja je sicer zamudna, strma, na vročem soncu človek hitro postane žejen, zaradi napora tudi lačen. Jasna pa nepripravljena…

 

Omenjena plaža pa je neokrnjena, kar pomeni brez bifeja, trgovine, restavracije. »Sem si mislila, da je tam vendarle dostopnost do neke hrane. Pa ni! Bila pa sem tako lačna!« jutranjemu voditelju Radia Ekspres, Tomažu Okornu, pripoveduje simpatična Jasna.

»Ponižno sem pristopila k skupini Hrvatov ter jim razložila zagato,« doda. Hrvatje so se izkazali kot izvrstni sosedje; nepripravljenim Slovencem so pekli meso in jih nahranili. »Namreč potem je potrebno iti še celo pot nazaj gor!« Jasna jim je uslugo vrnila, zvečer jih je našla v mestu in jim postregla z dolenjskim cvičkom.

 

Tomaž komentira, da Dolenjci že vedo, zakaj se tudi na počitnice na Hrvaško ne gre brez cvička. »Čeprav se mi zdi, da bi se jim Jasna zvečer lahko oddolžila tudi kako drugače!« še hudomušno doda.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...