Glasba v letu 2015

Adele
infra album

Glasba v letu 2015

Kako je leto zaznamovala glasba? Na tujem trgu letu vladata Taylor Swift, ob koncu leta pa predvsem Adele. Revija The Rolling Stone je njeno uspešnico Hello uvrstila sicer šele na šesto mesto (50 najboljših pesmi leta), najbolj pa so uredništvo prepričali The Weekend s pesmijo I Can’t Feel My Face.

 

Na domači glasbeni sceni smo letos slavili obletnice mnogih priljubljenih izvajalcev in se poslovili od dveh imen, ki sta vsaka po svoje zelo zaznamovali našo glasbeno pokrajino: julija nas je zapustil legendarni Slavko Avsenik, te dni pa še kraljica ljudskih src Simona Weiss.

 

Med najbolj prodajanimi albumi leta pri nas so: Siddartha in Infra, album Modrijanov Moja, album 25, ki ga je letos izdala Adele, četrti je Plestenjakov Dvigni krila, peti pa album skupine MI2 Čista jeba.

 

V ZDA se najbolje prodaja album Taylor Swift 1989, Sheeranov X, album The Lonely Hour Sama Smitha, Drakov If you’re Reading This It’s Too Late in na petem mestu Title pevke Meghan Trainor. Adele in Justina Bieberja na lestvici ne boste našli, saj je Billboard lestvico sklenil pred izzidom njunega albuma (tretji teden v novembru).

Avdio

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...