»Gladiatorji« na teku po Ljubljani

Spartakov tek

»Gladiatorji« na teku po Ljubljani

Za športnike pravijo, da so kot gladiatorji. Zahteve klubov, sponzorjev in nenazadnje tudi navijačev so takšne, da skoraj res pustijo življenje v areni. Čisto zares pa bo v Ljubljani čez približno mesec dni tako imenovani Spartakov tek, na katerem bo mogoče okusiti vse občutke, ki so jih doslej ponujale trail dirke, gorski teki, blatne vožnje in boot campi.

 

Prireditev bo na Hipodromu v Stožicah, udeleženci bodo sicer tekli do Gameljn na eni strnai in Jarš na drugi. Voditelj jutranjega programa Radia Ekspres, Tomaž Okorn je predstavnico organizatorja, Kristino Žgur, malo za šalo, malo za res povprašal, ali bodo tekači dirjaki tako, kot konji. »No, tako kot konji sicer ne. Zadevo smo si zamislili bolj v smeri gladiatorjev, zato tudi ime Spartak – po rimskem gladiatorju, ki je vodil upor proti Rimljanom.«

 

Tomaža, ki je tudi sam navdušen rekreativec, vsekakor zanima, če se med te gladiatorje lahko vpiše tudi sam. »To so ekstremni tekači, lahko rečemo posebna populacija. To ni za navadne tekače,« je vse njegove upe pokopala Kristina Žgur. Podrobnosti zanimive prireditve (in pogoje za sodelovanje) najdete na tej povezavi.

 

Bo pa stvar vsekakor vredna ogleda in naše pozornosti; tako imenovani Spartakov tek bo v Ljubljani 28. septembra. »Verjamem, da bo večina ostala kar pri Ljubljanskem maratonu. Do tega dogodka pa danes, v torek, manjka natanko dva meseca,« rekreativce še opomni Tomaž.

Avdio

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...