Michael & Wham!

george michael
George Michael

Michael & Wham!

25. junija je George Michael praznoval svoj 50. rojstni dan! V svoji 30-letni karieri je prodal okoli 100 milijonov albumov, začelo pa se je z uspehi dua Wham! Tule je nekaj številk iz njegove dolgoletne kariere:

 

Michael je leta 1987 osvojil grammyja za najboljšo R&B-izvedbo, leto kasneje pa za album leta – tj. za album Faith! Prodal je 20 milijonov kopij tega albuma. V 90-ih so sledile nagrade, med drugimi za najboljši moški album in najboljši britanski album!

 

Žal je številka ena tudi po številu aretacij: štirikrat zaradi posedovanja kanabisa, vožnje pod vplivom nedovoljenih substanc in zaradi izpadov v javnosti. Po pogovoru za britanski časopis The Guardian se je pohvalil, da je v enem dnevu pokadil tudi po 25 cigaret kanabisa – če se s tem človek lahko pohvali …

 

Ko so ga povabili v oddajo tipa Lepo je biti milijonar sta skupaj z Ronanom Keatingom za obrodelne namene zbrala 32 tisoč funtov. Bravo fanta!

 

Izdal je 40 singlov.

 

Za zasebni nastop na novoletni zabavi ruskega oligarha Vladamirja Potanina naj bi mu plačali 1,6 milijona funtov. In koliko je računal siru Philipu Greenu, ko je nastopil ob njegovem 55. rojstnem dnevu? Skromnih 100 tisočakov manj.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...