Art Garfunkel praznuje

art-garfunkel

Art Garfunkel praznuje

Na današnji dan bo dopolnil 75 let, vse naj! Član slavnega dueta Simon & Garfunkel je s Paulom Fredericom Simonom zaslovel sredi 60. let z uspešnicami, kot so The Sound Of Silence, Scarborough Fair in Mrs. Robinson. Avtor večine njunih skladb je bil sicer Simon. Zadnji skupni album sta izdala leta 1970 in stopila vsak na svojo samostojno umetniško pot. 

 

Leta 1972 sta izdala album uspešnic in se združila za nastop v podporo predsedniškemu kandidatu Georgeu McGovernu. Garfunkel je tedaj začutil, da bi se rad vrnil v glasbene vode. Leta 1973 je izdal svoj prvi samostojni album Angel Clare, ki je bil sprejet z mešanimi odzivi.

 

Leto kasneje je izdal uspešen album Second Avenue, ki mu je leta 1975 sledil še album Breakaway, na katerem sta nekdanja glasbena sopotnika združila moči za uspešnico My Little Town. Album vključuje tudi skladbo I Only Have Eyes For You, prvo Garfunklovo samostojno pesem, ki se je povzpela na vrh britanske lestvice uspešnic.

 

V drugi polovici 70. let njegova kariera ni bila ravno bleščeča. V karieri pa je za samostojno delo in za sodelovanja prejel šest grammyjev, leta 1990 pa sta bila skupaj s Simonom sprejeta v Hišo slavnih rock’n’rolla. Za seboj ima tudi nekaj manjših igralskih vlog. V 70. letih je denimo nastopil v filmih Mikea Nicholsa Kavelj 22 in Meseno spoznanje.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...