Gajser svetovni prvak!

MXGP_Tim_Gajser_hondaproracing_0309_1
Tim_Gajser_hondaproracing_2904_2

Gajser svetovni prvak!

Slovenski motokrosist Tim Gajser je že na predzadnji dirki sezone osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP. Po prvi vožnji na včerajšnji tekmi v ameriškem mestu Charlotte je bil četrti, na drugi je bil drugi, s skupnim drugim mestom pa je obdržal vrh elitne lestvice.

 

Sedaj ima 693 točk, drugouvrščeni v skupnem seštevku Antonie Cairoli pa 603, ki razlike ne more več nadomestiti. Zadnja dirka 11. septembra v Glen Helenu v ZDA tako ne bo več odločala o končnem razpletu na vrhu.

 

Gajser je tako pri komaj 19 letih (8. septembra bo 20) postal prvak v najmočnejšem razredu motokrosa v svetovnem prvenstvu. V manj kot eni sezoni je izpolnil cilj, o katerem je po lanski le sanjal, a ga je z odličnimi predstavami skozi celotno sezono 2016 vse bolj uresničeval in dosegel največji uspeh slovenskega moto športa.

 

Lani je Gajser osvojil prvo mesto v skupni razvrstitvi SP 2015 v razredu MX2 in decembra dobil tudi nagrado Društva športnih novinarjev Slovenije za izstopajočo mlado športno osebnost leta. Letos je ta uspeh krepko presegel.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...