Gajser kljub padcu do zmage

Tim_Gajser_hondaproracing_2904_1
Tim_Gajser_hondaproracing_2904_2

Gajser kljub padcu do zmage

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dobil šesto dirko sezone svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP v Latviji. Potem ko je dobil prvo vožnjo, je v drugi kljub padcu še prišel do četrtega, kar je pomenilo, da je skupno zmagal v dirki. Za točko je premagal Italijana Antonia Caiorlija, tretji je bil Francoz Romain Febvre.

 

Njegova današnja predstava je izjemna predvsem zato, ker je v drugi vožnji pokazal veliko borbenost. Potem ko je padel – takrat je bil drugi – in ga je nato še zadel Maximilian Nagl, se je zdelo, da je upov na visoko uvrstitev konec. Toda Gajser se ni predal. Pobral je motor in začel preboj na vrh, izhodišče pa je bilo le 23. mesto.

 

Gajser je tako v Evropi nadaljeval tam, kjer je začel in končal v Južni in Srednji Ameriki, kjer je dosegel zmagi številka 2 in 3 v letošnji sezoni. Preselil se je v Evropo, prejšnji teden tudi s krajšim postankom doma, nastopil je na eni od dveh dirk za državno prvenstvo, ta konec tedna pa ga je že čakala preizkušnja v Latviji.

 

Pred naslednjo dirko v nemškem Teutschenthalu čez teden dni bo imel Febvre le še točko naskoka pred njim. Ima 260 točk, Gajser 259, tretji je Cairoli z 213. (STA)

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...