Urbano dejanje

Festival Urbano Dejanje

Urbano dejanje

V Ljubljano se vrača Festival Urbano dejanje. Med 8. in 14. avgustom bo območje Tobačne lokacija pestrega kulturnega dogajanja, športnih, umetniških aktivnosti in glasbe.

 

Organizatorji festivala (kreativni studio Lightbox in klub ZOO) so se za tovrstni podvig odločili, da bi tudi širša javnost lahko spoznala delo nadarjenih posameznikov in skupin, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. „Radi bi pokazali, kaj premore Ljubljana z okolico v smislu prepleta glasbe, umetnosti in športa…“.

 

Obiskovalci bodo v tednu dni lahko obiskali sejem mladih ustvarjalcev, delavnice za ljubitelje grafitov, spoznali gverilsko kvačkanje, delo DJ-ja, breakdance in skejtanje. Na festivalu se bodo predstavili tudi odltimerji, tetovatorji in brivci. Zvečer bodo na vrtu kluba ZOO nastopili glasbeni gostje, po polnoči pa se bo dogajanje preselilo v notranje prostore kluba.

 

Na festivalski oder bodo letos stopili Dan D, Klemen Klemen, Čedahuči in Severa Gjurin, Hamo & Tribute 2 Love, Jardier, Leyya, Bowrain, Lenart krečič, Ratko Divjak in mnogi drugi izjemni glasbeniki in DJ-ji, vse skupaj pa bo začinjeno z urbano destilarno, kjer se bo možno osvežiti z grenčičnimi zvarki festivalskih barmanov.

 

Lokalno urbano kulturo bodo obiskovalci festivala UD lahko do 19. ure spoznavali brezplačno, vstopnina za obisk večernih koncertov bo znašala 5 EUR, celotedenske vstopnice pa bodo na voljo za 20 EUR.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...