Facebook kot globalna skupnost

Mark Zuckerberg

Facebook kot globalna skupnost

Ustanovitelj največjega družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg je v četrtek na družbenem omrežju objavil svojo vizijo Facebooka kot sredstva za vzpostavitev globalne skupnosti. Globalna skupnost je po njegovem mnenju v času globalizacije in razočaranja ljudi nad politiko ključnega pomena za ponovno povezanost ljudi. Njegov prispevek lahko preberete tukaj.

 

V obširni objavi z naslovom Gradnja globalne skupnosti je zapisal podrobno in idealistično vizijo vloge družbenega omrežja, ki presega njegove dosedanje ideje o povezovanju sveta. “Najpomembnejša stvar, ki jo lahko v teh časih uvedemo pri Facebooku, je družbena infrastruktura, s katero bi ljudem dali moč za izgradnjo globalne skupnosti, ki bi ustrezala vsem,” je zapisal Zuckerberg. Menil je, da bi moralo družbeno omrežje z okoli 1,8 milijarde uporabnikov sodelovati pri oblikovanju boljših življenjskih standardov.

 

Ljudje se po vsem svetu soočamo z grožnjami, ki so čedalje bolj globalne: terorizem, naravne katastrofe, bolezni, begunske krize in podnebne spremembe. Zuckerberg rešitev vidi v usklajenih odzivih družbe po vsem svetu. Dodal je še, da nevladne organizacije niso zadostno naslovile tovrstnih problemov na globalni ravni, sam pa je Facebook osnoval na način, ki bo prispeval vse več sredstev za njihovo reševanje.

 

Facebook ne bo rešil vseh težav, lahko pa v tem procesu odigra pomembno vlogo, je še zapisal Zuckerberg, ki v minulih mesecih prevzema čedalje bolj aktivno družbeno vlogo. Leta 2015 je naznanil, da bosta z ženo Priscillo Chan v človekoljubne namene darovala 99 odstotkov prihodkov od Facebooka. Po nekaterih ocenah naj bi to znašalo 45 milijard ameriških dolarjev.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...