Elza Budau praznuje 75 let

elza-budau

Elza Budau praznuje 75 let

Elza Budau je tekstopiska, književnica in novinarka. Je avtorica številnih besedil za slovenske popevke in ustvarja tudi danes. Ob 75. jubileju je povedala, da je imela doslej v življenju veliko sreče, da ji je bila ta položena že v zibelko, saj se je rodila v družini, ki je podpirala njene talente. Danes pripravlja pesniško zbirko, za katero je že napisala 20 pesmi.

 

V dobrih dveh desetletjih zlatih časov slovenske popevke je bilo med avtorji besedil največkrat njeno ime. Med uspešnice, ki jih podpisuje Elza Budau, sodijo Nasmeh poletnih dni, Ti si moja ljubezen, S teboj, Pegasto dekle, Sto majhnih nežnosti, Brez besed, Samo nasmeh je bolj grenak in Poletna noč. Za svoja besedila je dobila vrsto nagrad, tudi mednarodnih. Leta 2004 je prejela viktorja za življenjsko delo, leta 2007 pa za svoj radijski in glasbeni opus tudi Ježkovo nagrado.

 

Lani so v Križankah v sklopu Ljubljana Festivala pripravili njej posvečeno Poletno noč. Na večeru je bilo mogoče prisluhniti 20 pesmim na temo ljubezni izpod njenega peresa, ki so jih zapeli priznani slovenski izvajalci ob spremljavi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...