Elvis spet na dražbi

elvis

Elvis spet na dražbi

Na posestvu Elvisa Presleyja Graceland bodo 13. avgusta organizirali dražbo in na njej ponudili skoraj 200 predmetov kralja rock’n’rolla. Med njimi bodo kitara, na katero je Presley igral v 50-ih in 60-ih letih, kreditna kartica American Express, njegov kimono in pištola Magnum 357.

 

Kitaro znamke Gibson je Presleyju podarila takratna kuharica na posestvu Nancy Rooks. Prej je bila v lasti njenega moža, kasneje pa ji je Presley kitaro tudi vrnil kot darilo, vendar je od tedaj zamenjala že več lastnikov. Na dražbi si zanjo obetajo med 20.000 in 30.000 dolarjev.

 

Med zanimivejšimi predmeti je tudi rojstni list oziroma dokument o Presleyjevem rojstvu, ki ga je spisal takratni lokalni zdravnik Robert Hun. Na njem je zabeležena tudi smrt pevčevega dvojčka. Za dokument nameravajo iztržiti okoli 100.000 dolarjev.

 

Elvis Presley se je rodil v majhnem mestu Tupelo v državi Misisipi, družina se je pozneje preselila v Memphis, kjer je končal šolo za električarja. V zanimanju za blues in gospel je igral kitaro in pel, dokler ga ni opazil lastnik založbe Sun Records Sam Phillips.

 

Svojo prvo skladbo That’s All Right Mama je posnel leta 1954, prvi večji uspeh pa doživel s skladbo Heartbreak Hotel, ki je bila v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...