Ekipi se je pridružil tudi Goran Dragić

koarka 1
goran dragic

Ekipi se je pridružil tudi Goran Dragić

Slovenska košarkarska reprezentanca začenja priprave na kvalifikacije za Euro 2017 v popolni postavi. Ekipi se je pridružil tudi prvi zvezdnik Goran Dragić, ki bo po dogovoru s selektorjem zaigral tudi na nekaterih prijateljskih tekmah. Prve bodo na vrsti konec tedna v Celju, sledil bo turnir na Dunaju, kvalifikacije pa se boo začele 31. avgusta.

 

A glede na to, da se je reprezentanci šele pridružil, je malo verjetno, da bo prvi zvezdnik slovenske košarke igral že na pripravljalnem turnirju Adecco v Celju. Odločitev bo sprejel selektor Igor Kokoškov, ki ima trenutno na voljo sedemnajst košarkarjev.

 

Goran pravi, da je trenutno v dobri formi in da tudi v klubu Miami nima težav: “Letos ni bilo vprašanja, ali bom igral. Tudi moji delodajalci so ugotovili, da sem vsakokrat, ko sem igral za reprezentanco, prišel v klub dobro pripravljen. Tako so se letos takoj strinjali, da igram za Slovenijo. Sicer so mi dali nekaj priporočil, obljubili pa so tudi, da me pridejo pogledat.”

 

Reprezentanca bo v dvorani Zlatorog v petek in soboto odigrala prvi prijateljski tekmi. Najprej s Portugalsko, nato pa z Belgijo ali Bosno in Hercegovino. Kvalifikacije za Euro 2017 bo začela 31. avgusta. To bodo njene prve kvalifikacije po dvanajstih letih za evropsko prvenstvo. Njeni tekmeci so Kosovo, Ukrajina in Bolgarija.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...