Eden tistih, ki uživajo v hitrosti

Schumacher

Eden tistih, ki uživajo v hitrosti

Jutranji voditelj Tomaž Okorn je poklical Nika Miheliča, ki je svoje čase za nacionalno televizijo komentiral formulo ena. Meni, da je tudi Michael Schumacher eden tistih dirkačev, ki uživa v hitrosti. “Razlika med dirkanjem in smučanjem je med drugim v tem, da je bil med dirkanjem skoncentriran in maksimalno pripravljen, za vsako luknjo v progi je praktično vedel.”

 

Prve ugotovitve preiskovalcev nesreče sicer kažejo, da Schumacher ni smučal prehitro in da je imel enostavno neverjetno smolo. Niko Mihelič ob tem opozarja, da je ves cirkus okrog Schumija že malo presegel meje zdravega okusa. “V bolnišnicah po svetu leži ogromno ljudi, z enakimi ali podobnimi poškodbami, pa se do njih nihče ne zmeni.”

 

Mihelič se spomni, kako je bilo, ko je Schumacher začenjal kariero. Takrat je komentiral formulo za TV Slovenija, čemur so se Nemci sicer čudili. “Kako imate lahko vi prenose formule 1, pa tako mala država ste. Pri nas imamo redno le konjske dirke in fuzbal,” so mu znali povedati. S Schumacherjem je sicer zrastla priljubljenost formuli tudi v Nemčiji.

 

Na začetku njegove kariere – se spominja Niko Mihelič – je nekajkrat na kratko govoril z njim. “Ko je postal slaven, je bilo to vedno težje, saj je bil skoraj vsak korak, vsaka minuta zorganizirana.”

 

Kot je znano, je Schumijevo stanje še vedno skrajno resno, tako njegova družina kot številni njegovi privrženci po vsem svetu še vedno trepetajo za njegovo zdravje.

 

Foto: Facebook

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...