Ed Sheeran marca z novim albumom

ed sheeran

Ed Sheeran marca z novim albumom

Ed Sheeran napoveduje in razkriva podrobnosti svojega tretjega albuma z naslovom Divide. Izšel bo 3. marca. Sledil bo uspešnemu albumu X iz leta 2014 in prvencu +. Z novima singloma Shape of You in Castle on the Hill je Sheeran že zabeležil rekordni delež pretokov pri ponudniku Spotify, kjer so zabeležili več kot 13 milijonov pretokov v 24 urah.

 

Sheeran je ta teden razkril tudi seznam skladb z novega albuma. Svojim oboževalcem je sporočil, da se v letošnjem letu zelo veseli vrnitve. Glasbenik se je za leto dni umaknil s socialnih omrežij, medtem pa je kot soavtor sodeloval pri nastanku skladb Cold Water skupine Major Lazer ter Love Yourself Justina Bieberja. Obe sta dosegli vrhove britanskih glasbenih lestvic.

 

Pred tem je kantavtor velik uspeh dosegel tako s prvencem + (Plus) iz leta 2011, na katerem je uspešnica The A Team, kot z drugim albumom X. Slednji je bil s spleta pretočen okoli 3,4 milijardo krat. Tudi album Divide označuje zgolj znak za deljenje.

 

Sheeran je prav tako prvi glasbenik, ki je brez spremljevalnega ansambla trikrat zapored razprodal koncert na stadionu Wembley. Za svoje delo je prejel štiri brite, dva grammyja ter dve glasbeni nagradi Ivor Novellos, navaja britanski The Guardian.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...