Dovolite otrokom gledati šove?

marko juhant 3
bilo je neko?
Big Brather Novinarska-39

Dovolite otrokom gledati šove?

Vsak drugi torek v mesecu v studiu gostimo specialnega pedagoga Marka Juhanta in se z njim pogovarjamo o vzgoji, odraščanju in velikih težavah malih otrok. Tokratna osrednja tema so bili resničnostni šovi in druge TV-vsebine, kot so Big Brother, MasterChef, Bilo je nekoč, v preteklosti tudi Bar, Kmetija … Nekateri med njimi nudijo zelo nazorno, eksplicitno vsebino s spornim vedenjem. Naj starši svojim otrokom dovolijo spremljati takšne vsebine?

 

 

Marko Juhant pravi, da ti šovi zgled seveda niso in ne morejo biti. Edina dobra plat v njih pa je …

 

 

Otroci takšnih resničnostnih šovov zagotovo ne bi smeli gledati sami. Kaj pa skupaj s starši?

 

 

Se vam zdi prav, da tudi TV-ustvarjalci ob predvajanju teh šovov ne opozorijo posebej, da vsebina ni primerna za otroke in mladostnike?

 

 

 

Poslušalka Nina iz Ljubljane sprašuje: Pozdravljeni! Imam fanta, starega 2,5 leta. kadar nečesa noče narediti (umiti zob, se preobleči, iti spat, pospraviti igrač …) mu vedno rečem, da, če ne naredi tega, danes ne bo risank ali pa mu bom vzela avto, pač nekaj, kar je v tistem trenutku aktualno. Je to preveč? Bi ga morala pripraviti, da te stvari naredi kako drugače? Odgovor Marka Juhanta:

 

 

Še več o tem in drugih temah, o katerih piše Marko Juhant, si lahko preberete v časopisu Po pameti. Več o njem na http://čmrlj.si/casopis/.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...