Domače, lokalno, zdravo ni nujno vedno dražje

trnica

Domače, lokalno, zdravo ni nujno vedno dražje

Prostovoljski projekt Nakupujmo skupaj ceneje je namenjen predvsem prebivalcem Ljubljane z okolico. Prek prijave na spletno stran lahko nakupujete lokalno zelenjavo, sadje, mlečne izdelke, oreščke, olja, praktično vse, kar se potrebuje za zdravo prehranjevanje.

 

Vsi zainteresirani kupci ekoloških in lokalnih izdelkov se prek spletne strani povežejo v skupino in opravijo skupen nakup pri slovenskih ponudnikih takšnih živil ter tako izpogajajo celo do 40% popust. Pri nekaterih ponudnikih (npr. iz drugih regij) popusta ni, je pa cena kljub temu še vedno nižja kot bi bila, če bi jo kupili pri ponudniku v Ljubljani.

 

Eden od pobudnikov projekta Klemen Zahar pojasnjuje, da bojazni, da živila ne bi bila sveža ni, saj to redno preverjajo in da so imeli doslej težavo samo enkrat, vendar so uredili tudi reklamacijo. Članov imajo nekaj čez 200, redno pa jih tedensko kupuje med 50 in 100. Pokrivajo Ljubljano in okolico, kjer je ob plačilu 5 € možna tudi dostava na dom. Širjenja zaenkrat ne načrtujejo, ker bi bilo to za projekt, pri katerem delajo sami prostovoljci, prevelik strošek.

 

Celoten pogovor Leteče reporterke Laure z Zaharjem lahko poslušate na spodnjem posnetku.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...