Dokler ljudje delijo, je upanje!

Skladi?e Anina zvezdica

Dokler ljudje delijo, je upanje!

Ta petek končamo z Dobrodelno zvezdico Radio Ekspres, s katero zbiramo nakazila za hrano za Anino zvezdico. Akcija presega pričakovanja. Čeprav natančni znesek še ni znan, saj še vedno sprejemamo vaše klice (080 1064) in sms-e (beseda ZVEZDICA na 6111), je že jasno, da bo hrane res res veliko.

 

Prostovoljci Anine zvezdice so že pripravljeni; v skladišču že ves mesec zbirajo hrano. Obiskal jih je naš leteči reporter, Grega in med javljanjem v jutranji program najprej poudaril, da si šteje v čast, da je spoznal prostovoljce, ki res nesebično pomagajo.

 

“Ko človek enkrat to poskusi, ko pride sem dol, zelo hitro začuti energijo, ki je prisotna,” pravi prostovoljec Nenad. Težko je takšno pozitivno energijo pustit. “Največ dobimo testenin in sladkarij. Po drugi strani pa tisti, ki prinesejo hrano, pozabijo na recimo kis. Ki je ravno tako pomembno živilo.”

 

Glas Anine zvezdice se je že precej razširil po medijih, širi se tudi o dust do ust. Ljudje zbirajo na različne načine; odrekajo se darilom za rojstne dneve, celo zabavam za rojstne dneve in z denarjem, ki bi ga sicer porabili v ta namen, kupijo hrano za Anino zvezdico.

 

Zbirajo tudi v podjetjih: “Zdi se nam, da v tem času ljudje potrebujejo še posebno pomoč. Vemo, da je vse več ljudi v Sloveniji lačnih, zato smo se tudi v našem podjetju odločili, da jim priskočimo na pomoč,” je letečemu reporterju povedal Rok.

 

Na te besede je prostovoljec Nenad odvrnil: “Dokler obstajajo ljudje, ki so pripravljeni deliti, obstaja upanje.”

 

Na Radiu Ekspres še jutri (v petek) pričakujemo vaše klice in sms-e. Podrobnosti na tej povezavi.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...