Dnevi knjige v Ljubljani

knjiga v parku

Dnevi knjige v Ljubljani

Na ljubljanskem Mestnem trgu so se začeli 20. slovenski dnevi knjige. Otvoritve se je udeležila tudi Ekspresova reporterka Laura in poizvedela o tem, kaj se bo te dni dogajalo v Ljubljani; od koncertov, literarnih sprehodov za najmlajše, skupinskega branja do obiskov doma za ostarele, pediatrične klinike in zapora na Dobu, Več na spodnjem posnetku, kjer izveste tudi, kakšne popuste si lahko izborite na sejmu knjig te dni.

 

Ob odprtju dnevov knjige je predsednik Društva slovenskih pisateljev Ivo Svetina opozoril, da si je naziv naroda knjige treba zaslužiti, in opomnil na številne težave, ki pestijo slovensko literaturo. Meni, da bi morala država najprej pomagati avtorjem, in sicer tako, da bi občutno povišala sredstva za  subvencije za nakup knjižničnega gradiva in znižala davek za knjigo.

 

Med drugim je opomnil na tri desetletja dolgo načrtovanje gradnje druge stavbe Narodne in univerzitetne knjižnice, ki še danes ne stoji, ter na težave, povezane s prodajo založbe Mladinska knjiga. Sklenil je z besedami, da je naloga avtorjev, “da pišemo knjige, da množimo njihovo število, da bodo napolnile novi NUK in postale del spomina človeštva”.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...