Diplomo napiše za 430 evrov (!)

Roka, ki pie

Diplomo napiše za 430 evrov (!)

»Napišemo vam diplomsko nalogo. V dveh tednih!« Tako je pisalo na oglasu, ki ga je na enem izmed ljubljanskih sprehajališč zasledil jutranji voditelj Tomaž. Poklical je in preveril.

 

Na drugi strani se oglasi ženska, ki jo takoj zanima: »Kaj rabite?« Tomaž seveda najprej malo »potipa teren«. »Vse pripravim in uredim v 14-tih dneh. Kako pa mentorji potem odgovarjajo, na to pa nimam vpliva,« suvereno pove ponudnica. Spiše ves teoretični del do raziskave, priloži tudi vprašanja. Menda so vsi njeni dosedanji naročniki zadovoljni, dobivali so devetke in desetke.

 

»Kaj pa če me razkrijejo?« je vendarle zaskrbljen Tomaž. Na drugi strani samo začudeno vprašanje: »Kako? Saj vedno lahko rečete, da vam je pomagal sosed ali pa sestrična.« Jamči 100-odstotno avtorstvo in tudi diskretnost. Tomaž se pretvarja, da povpraševanje opravlja za svojega prijatelja, ki je v politiki. »Zaradi mene je to lahko tudi Barrack Obama,« pravi sogovornica in povpraša le še, za kakšno smer gre. »Komunikologija,« pravi Tomaž in v odgovor dobi le samozavestno: »oh, z levo roko!«

 

Za politike – tako je zagotovila Tomažu – diplomskih nalog ni delala, jih je pa za nekatere druge znane Slovence. Katere???

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...