Deklica umrla zaradi poškodb

policija

Deklica umrla zaradi poškodb

Kranjski kriminalisti nadaljujejo preiskavo primera smrti dveletne deklice z Jesenic, ki je v umrla zaradi poškodb. V preiskavi potrjujejo sum, da sta mama in očim deklico hudo zanemarjala in z njo surovo ravnala. Ovadili so ju tudi za povzročitev posebno hudih poškodb, ki so vodile v smrt. Za obe kaznivi dejanji jima grozi do 20 let zapora.

 

Deklico so v zdravstveni ustanovi v soboto sprejeli s številnimi poškodbami. Poškodbe na različnih delih telesa so glede na dosedanje ugotovitve nastale v obdobju zadnjih nekaj mesecev, ko sta za otroka skrbela osumljenca, je danes v izjavi novinarjem pojasnil vodja kranjskega sektorja kriminalistične policije Primož Donoša.

 

Ministrica Anja Kopač Mrak obžaluje, da nasilja ni mogel preprečiti nihče. Spomnila je tudi, da so na ministrstvu že pripravili zakon o preprečevanju nasilja v družini. Javna razprava je že končana, zakon pa bo še julija obravnavala vlada.

 

Odzvali so se tudi pri Varuhu človekovih pravic, kjer so dejali, če se bo izkazalo, da pristojni organi niso opravili svojih nalog, bodo zahtevali najstrožje sankcije za odgovorne.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...