Danes se na Danskem začenja Evrovizija

Danes se na Danskem začenja Evrovizija

V koebenhavnski areni B&W Hallerne se bo ob 21. uri s prvim predizborom začelo tekmovanje za pesem Evrovizije 2014. Drevi bodo nastopili predstavniki 16 držav, od katerih se jih bo deset uvrstilo v veliki finale, ki bo v soboto.

 

Pozanimali smo se o favoritih tekmovanja in največjih tračih letošnjega tekmovanja. Zanje je poskrbela avstrijska predstavnica, ki si je z armenskim predstavnikom izmenjala nekaj krepkih besed. Zakaj? Poslušajte posnetek, na katerem izveste tudi, zakaj v Rusiji zbirajo podpise pod pobudo, da bi avstrijski predstavnici enostavno prepovedali nastopiti.

 

 

avstrijska predstavnica Conchita Wurst

avstrijska predstavnica Conchita Wurst

 

Na veliki oder arene bodo stopili predstavniki Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Belgije, Estonije, Madžarske, Islandije, Latvije, Moldavije, Črne gore, Portugalske, Rusije, San Marina, Švedske, Nizozemske in Ukrajine. Izseke iz pesmi teh držav, lahko poslušate na spodnjem videoposnetku.

 

V četrtek se bo na drugem predizboru poleg Slovenije predstavilo še 14 držav. Tinkari Kovač ocene na stavnicah za nastop v finalu nihajo, najvišje se je uvrstila na sedmo mesto.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...