Danes finale izbora EMA

Danes finale izbora EMA

EMA 2017 – Osem izvajalcev se bo na nocojšnjem izboru EMA na Gospodarskem razstavišču pomerilo za zmago, ki bo izbrancu omogočila nastop na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije maja v Ukrajini. V finale so se po dveh predizborih uvrstili KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Omar Naber, Nuška Drašček, Tim Kores, Raiven in BQL.

 

O zmagovalcu izbora EMA bo odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50. Čas čakanja na končno odločitev bodo z nastopi popestrili lanska predstavnica Slovenije na Evroviziji ManuElla, ki se s pesmijo Blue and Red ni prebila v finale, lanska slavljenka tega panevropskega televizijsko-glasbenega šova Džamala, ki je Ukrajini pripela zmago s pesmijo 1944, ter priljubljeni hrvaški pevec Toni Cetinski, ki je na Evroviziji sodeloval leta 1994.

 

Gostitelji finalnega izbora bodo Mario Galunič, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman. Neposredni prenosi bodo na TV SLO 1, z Gospodarskega razstavišča bo potekal tudi spletni video prenos, ki ga bosta vodila in komentirala Miha Brajnik in Tilen Artač.

 

Spodaj si lahko znova ogledate nastope finalistov s prvega in drugega predizbora (po abecednem redu), bolje pa jih lahko spoznate tudi skozi Ekspresni intervju pred EMO v 106,4 sekunde.

 

BQL – Heart of Gold

 

King Foo – Wild Ride

 

Nika Zorjan – Fse

 

Nuška Drašček – Flower in the Snow

 

Omar Naber – On My Way

 

Raiven – Zažarim

 

Sell Out – Ni panike

 

Tim Kores – Open Fire

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...