Dan Zemlje

mitja petkovsek
hia mitje petkovka

Dan Zemlje

Danes praznuje naš planet. Kako odgovorni ste vi do okolja? Se v službo vozite z avtom? S kolesom? Vmesna opcija je sopotništvo, o katerem je danes poizvedovala leteča reporterka Laura. Več spodaj.

 

Petkovšek za kurjavo zapravil vsega 22 evrov

Voditelj Grega Murn pa se je pogovarjal s slovenskim telovadcem Mitjo Petkovškom, ki verjetno velja za enega najbolj varčnih oseb na planetu! Za ogrevanje je minulo zimo zapravil vsega 22 evrov! Pri gorivu prihrani s prilagojeno hitrostjo, včasih celo z vožnjo v zavetrju tovornjaka, pove v šali. Kako še varčuje, pa izveste na tem posnetku.

 

 

 

Sopotoništvo v Tehnološkem parku Ljubljana

Tisti, ki se uporabi avtomobila ne morejo izogniti, lahko zmanjšajo stroške goriva, parkirnin in vplive na okolje tako, da se v službo vsaj ne pripeljejo sami, pač pa skupaj z drugimi sodelavci. Sopotništvo so ravno ta mesec začeli uporabljati tudi zaposleni v Tehnološkem parku Ljubljana. O tem se je Laura pogovarjala s strokovnjakom za trajnostno mobilnost Dušanom Prašnikarjem. Pogovor lahko poslušate spodaj.

 

 

Leteči reporterki lahko pišete in predlagate tematike tudi vi sami. Obiščite njeno stran: https://www.radioekspres.si/promocije/leteca-reporterka-laura/

 

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...