Starši, tole vas bo osupnilo!

otrok ra?unalnik

Starši, tole vas bo osupnilo!

11. februar je dan varne rabe interneta. Starši, tole vas bo osupnilo: 43 odstotkov dečkov in 14 odstotkov deklic, starih od osem do 19 let, je že pošiljalo ali prejelo gole fotografije prek spleta. Podatki izhajajo iz raziskave Mladi na netu, ki so pred nekaj leti izvedli na Fakulteti za družbene vede. V njej je sodelovalo 700 anketirancev.

 

Nevarnost preži povsod, tudi na Facebooka, zato si ne zatiskajte oči in tudi v odprite svoj profil na Facebooku, svetuje terapevt Bojan Kodelja: »Vsak starš bi moral imeti svoj Facebook profil in spremljati, kaj se v tem prostoru dogaja. Le tako bo lahko prej prepoznal tudi pasti v njem ter bo lahko postal usposobljen sogovornik na tem področju tudi v pogovoru z otrokom.« Voditelj Tomaž Okorn ob tem ugotavlja še, da ta nasvet zelo upoštevajo javni uslužbenci. Več na posnetku.

 

Letos dan varne rabe interneta poteka pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet«. Na portalu Safe.si so ob tej priložnosti lansirali tudi prvih pet od 15 novih delov priljubljene slovaške serije risank Ovce.sk, ki so sinhronizirani v slovenščino. Več na tej strani.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...