Dan soseda tudi v Ljubljani

Sosedje

Dan soseda tudi v Ljubljani

V občini Center imajo v četrtek poseben dan, tako imenovani »Dan soseda«. Nanj so se z različnimi dogodki pripravljali že dlje časa, osrednje dogajanje pa je danes na OŠ Toneta Čufarja. »Dan soseda letos pripravljamo že šestič. To je dan, za katerega želimo, da se sreča kar največ prebivalcev Četrtne skupnosti Center vseh generacij,« pojasnjuje predsednica skupnosti, Meta Verbič.

 

Tomaž jo poheca, da očitno pri njih res ne velja rek, da naj sosedu crkneta vsaj dve kravi, če mora nam ena. »Nikakor ne! Pri nas to ne drži. To pomeni, da smo našli stike, dobre sosedske odnose s prebivalci in tudi ostalimi inštitucijami in organizacijami, ki delujejo na našem območju.«

 

Na ta dan so se pripravljali že dlje časa. Pečejo tudi peciva: »Naše članice Društva upokojenk na Taboru bodo pripravile »sladki program«, šolarji pripravljajo namaze in podobno. Na vsa prizorišča tudi ostali prinesejo kaj sladkega za pod zob,« z veseljem razlaga Meta Verbič. »Jaz, ki sem Gorenjec, bi s seboj prinesel celo svojo družino,« pa se poheca Tomaž.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...