Dan prostovoljcev

Roka pomoci

Dan prostovoljcev

Dan prostovoljstva, 5. december. Samo en dan, ki vsekakor ni dovolj, saj širjenje ideje prostovoljstva in navduševanje novih ljudi za opravljanje te dejavnosti poteka vsak dan, 7 dni na teden, 365 dni na leto. 5. december je tako neskončno dolg dan.

 

Na nek način smo v decembru prostovoljci tudi na našem radiu; preko akcije Dobrodelna zvezdica Radia Ekspres zbiramo sredstva za pomoči potrebne. S temi sredstvi bomo kupili hrano in jo predali Zavodu Anina zvezdica, ki bo nedvomno poskrbel, da bo hrana zares prišla na prave naslove.  

 

Anina zvezdica si je skozi nekaj kratkih let delovanja resnično pridobila zaupanje ljudi, Ana Lukner, ustanoviteljica zavoda, pa skozi vse svoje delovanje res dokazuje, da ni nič nemogoče. Začelo pa se je z rojstnim dnevom… “Pred štirimi leti sem se odločila, da namesto daril zbiram hrano, da povabim bližnje prijatelje, da prinesejo kaj od doma. Vse se je potem spontano odvijalo naprej do danes, ko sodelujem tudi z vami. Zelo sem srečna!”

 

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva res veseli, da je vse več Slovencev in Slovenk, ki s svojim delom pomagajo. Lahko mirno rečemo, da so oni tisti, ki plemenitijo ta zahtevni čas.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...