Čop: Nisva kriva!

Cop in Spik

Čop: Nisva kriva!

Slovenski turistični biser, Blejsko jezero, je ogroženo. Kot je znano, se je v vodi pojavila zebrasta školjka, ki bi lahko povzročila veliko škodo in ogrozila ves ekosistem. V jezeru namreč nima naravnega sovražnika. Da se ne bi razmnožila preko vseh razumnih meja, jo ta teden odstranjujejo potapljači.

 

Kdo je to školjko prinesel v jezero, lahko samo ugibamo. Strokovnjaki pravijo, da je bila v jezero skoraj zagotovo prinešena s čolni. Ki jih veslači selijo iz vode v vodo.

 

Naš jutranji voditelj, Tomaž Okorn, sumi, da sta za uničevalnoa školjko v Blejskem jezeru kriva Iztok Čop in Luka Špik. »Leta 2008, ko sta bila na olimpijskih igrah v Pekingu, sta morda s čolnom prinesla na Bled tudi tole nevarno školjko.«

 

Tomaž je zjutraj zbudil Iztoka Čopa in ga kar takoj soočil s sumom. »Kategorično zanikam! Na najin čoln se ni mogla prisesat nobena školjka. Midva sva bila zanje vedno prehitra!«

 

No, jasno je, da so školjke menda prinesli iz kavkaških voda. Upajmo, da nam res ne bodo povzročile prevelike katastrofe….

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...