Cenejši peleti niso nujno slabši

Peleti

Cenejši peleti niso nujno slabši

»Malo denarja, malo muzike,« pravi stari pregovor. Načeloma drži, ne pa vedno. Gozdarski inštitut Slovenije je v sodelovanju z Zvezo potrošnikov ocenil kakovost lesnih peletov v vrečah.

 

Je ali ni smiselno kupovati najcenejših peletov? Za odgovore se je Tomaž v jutranjem programu obrnil na Zvezo potrošnikov. »Najcenejši vzorec je bil 3,37 evra in se je odrezal povsem povprečno. Za 3,06 evra je moč dobiti že dober vzorec oz. dobre pelete. Zmagovalec pa je bil dejansko vzorec, za katerega je potrebno odšteti največ, za kilogramsko vrečo 4,92 evra,« pojasnjuje Boštjan Okorn.

 

Še bolj kot kakovost peletov so morda pomembne oznake na vrečah peletov. »Na njih smo namreč le redko našli zares uporabne in verodosotjne informacije, torej kakšna je vsebnost vode v peletih, kakšen je ostanek pepela po gorenju in pa v kateri kakovostni razred sodijo.«

 

Skratka, pri nakupu dobro preglejte oznake in preverite vsebino, saj je že iz vsebine razvidno, ali se bodo peleti dobro izkazali, ali ne. »Veliko vrečk, ki smo jih kupili, je imelo precej drobnega prahu, peleti so bili neenakomerne velikosti, zlomljeni in to zagotovo ni kakovosten vzorec,« še pove Boštjan Okorn.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...