Čeferin novi šef Uefe!

?eferin

Čeferin novi šef Uefe!

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je novi predsednik Evropske nogometne zveze, ene najbolj vplivnih športnih organizacij na svetu. 48-letnik tako podira mejnike slovenskih funkcionarjev v športnem svetu in širše.

 

Na 12. izrednem kongresu v Atenah je na volitvah z 42:13 v glasovih premagal Nizozemca Michaela van Praaga. S tem bo postal sedmi predsednik Uefe, zaenkrat pa ga čaka dvoinpolletni mandat – krajši zaradi predčasnega slovesa suspendiranega predhodnika Michela Platinija.

 

“Hvala za izjemno podporo. Je velika čast, a hkrati velika odgovornost. To mi veliko pomeni, družina je ponosna na to, majhna in lepa Slovenija je ponosna. Upam, da boste nekoč tudi vi ponosni name,” je takoj po izvolitvi dejal Čeferin.

 

Aleksander Čeferin doslej

Čeferin je kot predsednik NZS doslej uresničil napovedi o večji ravni gledanosti elitne slovenske nogometne lige in boljši medijski pokritosti v domovini. Manj uspešna je bila Slovenija v tem obdobju na mednarodni ravni, saj se reprezentanca ni uspela uvrstiti na katerega od velikih zaključnih turnirjev.

 

V njegovem času se je Nogometna zveza Slovenije iz Ljubljane preselila na Brdo pri Kranju, kjer pa niso le novi prostori zveze, ampak celovit nogometni center, vreden 8,5 milijona evrov. Odprtja se je 6. maja udeležil tudi novi predsednik Fife Gianni Infantino.

 

Čeferin je sicer tudi podpredsednik komisije za predpise Uefe in član disciplinske komisije Fife, ponosen pa je tudi na dejstvo, da je NZS v njegovem mandatu postala solastnica Športne loterije.

 

Pohvali se lahko še, na primer s črnim pasom v karateju, sicer pa bogato 25-letno kariero v odvetniških vodah. Večkrat je bil izbran tudi na lestvico najplivnejših pravnikov. Z ženo Barbaro, fotografinjo in galeristko, imata tri hčerke.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...