Če smo agresivni, je slabše za nas!

Prijazen voznik

Če smo agresivni, je slabše za nas!

Ko vozite svoj avtomobil ste skoraj zagotovo zase prepričani, da ste zglede voznik. “Ampak tisti, ki vozi za vami, pa skoraj zagotovo misli, da ste navaden butelj,” pripomni naš jutranji voditelj, Tomaž Okorn.

 

Raziskava AMZS-ja je namreč pokazala, da vidimo le napake drugih, svojih pa ne. Opravili so jo v okviru projekta Čas prijaznih voznikov, s katero želijo pri AMZS-ju udeležence v cestnem prometu ozavestiti o njihovem ravnanju in vzpodbuditi več strpnosti.

 

Kakšen pa je “prijazen voznik”? “Mora se posvečati varni vožnji. Manj tvega, spoštuje omejitve, cestno – prometne predpise, druge udeležence, prometno signalizacijo, varnostno razdaljo, vozi po svojem pasu, ne seka ovinkov, dovoli drugim, da se vključujejo na njegov pas, ustavlja pri prehodu za pešce…” razlaga inštruktor varne vožnje Brane Legan.

 

Kako pa se spopasti z nervoznimi vozniki? “Vedno se lahko zgodi, da je nekdo v nekem trenutku nepazljiv, da neko stvar nehote naredi. Če se mi odzovemo agresivno, smo dejansko mi na slabšem. Če pa mirno popravimo njegovo napako, je izid neke takšne situacije za oba precej prijaznejši,” še svetuje Brane Legan.

 

Potek akcije Čas prijaznih voznikov in njene izsledke preberite na tej povezavi.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...