Če jih kupite s kruhom, niso nujno slabše!

Gume

Če jih kupite s kruhom, niso nujno slabše!

Tomaž Okorn, jutranji voditelj Radia Ekspres, se sprašuje o kakovosti pnevmatik, ki jih lahko kupi skoraj skupaj s kruhom, torej v trgovskem centru. Gašper Križnar, vodja prodaje Avtocentra Stipič, mu odgovarja, da te niso nujno nekakovostne. “V nekaterih centrih se dobi dobre pnevmatike priznanih proizvajalcev. Težava nastopi, ker prodajalci nimajo ustreznega znanja za svetovanje kupcu.”

 

Za menjavo pnevmatik boste odšteli od 25 evrov naprej; večje gneče pri vulkanizerjih še ni, pravi Gašper Križnar. Vse prevečkrat čakamo na zadnji rok. Tistim, ki letos kupujete nove zimske gume, svetuje, da se bolj kot o starosti pnevmatike pozanimate, če je bila ta ustrezno hranjena.

 

Pri pnevmatikah ni najbolje varčevati, saj so te zelo pomembne za našo varnost. Na nek način lahko z nakupom dražje pnevmatike celo prihranimo. “V recesiji se ljudje res pogosto odločajo le na podlagi cene, ki pa ni nujno optimalna. Z boljšo pnevmatiko, ki jo nekoliko dražje plačate, boste naredili tudi več kilometrov in na ta način prihranili.”

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...