Če avtobus zgrešimo za las…

LPP

Če avtobus zgrešimo za las…

Zjutraj, ko je dragocena vsaka minuta, še toliko bolj “boli”, če avtobus zgrešimo za las. Ponavadi – da je jeza še hujša – ne pomaga niti skakanje in mahanje. Vozniki imajo pač takšna navodila. V prvi vrsti zaradi varnosti, izpostavlja Peter Horvat, direktor LPP-ja. “Ko avtobus enkrat spelje s postajališča, se praviloma ne ustavlja. Takšna so navodila. Še zlasti, če je voznik že zaprl vrata, vklopil levi smernik in se že začel vključevati v promet. Ustavljanje v tem primeru bi bilo lahko zelo nevarno.”

 

Tomaž Okorn, jutranji voditelj Radia Ekspres, je sicer slišal za primer, ko so nekomu povrnili stroške, ker je zamudil letalo. Menda zaradi zamude avtobusa. Horvat pri tem potrdi, da se je že zgodilo, da je LPP moral plačati odškodnino, vendar do slednje so potniki zelo redko upravičeni. Nenazadnje tudi zato, ker gre za mestni potniški promet, v okviru katerega se praviloma avtobusi na posameznih postajališčih ustavljajo v razmaku nekaj minut.

 

Boljše skratka, da sami poskrbimo zato, da smo na postajališčih pravočasno. Če pa vendarle menite, da je bilo ravnanje voznika napačno, se lahko s svojo pritožbo obrnete na telefonsko številko 01 58 22 506, in sicer od  ponedeljka do petka od  7. do 20. ure.

 

 

Foto: LPP

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...