Burja na Hrvaškem

Brug_krk

Burja na Hrvaškem

Hrvaški hidrometeorološki zavod in upravljavec hrvaških avtocest opozarjata, da je za danes popoldne pričakovati močno burjo z orkanskimi sunki. Zaradi varnosti bi lahko iz prometa izločali določene skupin vozil, možne so popolne zapore cest. Pri nas je popoldne možnost neviht, pa tudi zelo gost promet proti turističnim krajem.

 

Zaradi močne burje so mogoče popolne zapore za ves promet na avtocesti Zagreb-Split na odseku predor Sveti Rok-Maslenički most in na avtocesti Bosiljevo-Reka na odseku Delnice-Kikovica. Promet bo v času morebitnih zapor na avtocesti preusmerjen na regionalne ceste.

 

Zaradi močne burje, ki je predvidena za danes popoldne, v soboto in nedeljo, pa so možne zapore tudi na nekaterih regionalnih cestah in sicer na Jadranski magistrali, na cesti Malsenica-Zaton Obrovački ter zapori mostov na Krk in Pag.

 

Pri nas na PIC-u ob koncu tedna pričakujejo povečan promet v smeri turističnih krajev. Voznikom zato priporočajo, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru, uporabljajo manj obremenjene poti ter naj spremljajo prometne informacije.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...