Bryan Adams tudi v Zagrebu

bryan-adams

Bryan Adams tudi v Zagrebu

Kanadski pevec in kitarist Bryan Adams bo v okviru svetovne turneje, posvečene zadnjemu albumu Get Up, nastopil tudi v zagrebški Areni in sicer 9. novembra. Na turneji bo predstavljal svoj 13. album, na katerega je uvrstil prav toliko skladb (9 skladb in štiri akustične različice), ki jih je izdal fizično v Avstraliji in na Novi Zelandiji oktobra 2015. Prvi singel s tega albuma je bil You Belong to Me, spot zanj pa je posnel v črno-beli tehniki. Oglejte si ga spodaj.

 

Album bo uradno predstavil tudi na prihajajoči turneji. Na evropski del svetovne turneje bo Adams krenil v začetku junija v Veliki Britaniji, zaključil pa jo bo 19. novembra v češkem Brnu. Poleg omenjenih držav bo koncertiral še v Nemčiji, Nizozemski, Avstriji, Belgiji, Italiji in Švici.

 

Z glasbo se je resneje začel ukvarjati sredi 70. let. Globalno slavo mu je v 80. letih prinesel četrti studijski album Reckless s pesmimi, kot so Run to You, Heaven, Summer of 69 in It’s Only Love v duetu s Tino Turner. Prav te je leta 2014 obudil pred slovenskimi poslušalci v Stožicah, kjer se je ustavil v sklopu turneje ob 30. obletnici albuma.

 

V 35 letih kariere je prodal več kot 100 milijonov albumov in se s tem uvrstil med najbolj prodajane izvajalce v rock glasbi. Zadnji studijski album Get Up je objavil leta 2015, produciral ga je Jeff Lynn iz Electric Light Orchestra.

 

Ob glasbi se Adams posveča tudi fotografiji in aktivizmu. Leta 2006 je bila v ljubljanskem Mestnem muzeju na ogled razstava njegovih fotografij, naslovljena Portfolio, v svoj objektiv pa je ujel tudi slovensko smučarko Tino Maze. Kot filantrop zbira sredstva za revne otroke in redno dobrodelno nastopa, prizadeva si tudi za pravice živali.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...