Bruce Springsteen

Bruce-Springsteen

Bruce Springsteen

Prihodnje leto bo z E Street Bandom prvič nastopil tudi v JAR. Napoveduje tri koncerte, vse v januarju, in sicer v Cape Townu in Johannesburgu. Svojo turnerjo Wrecking Ball bodo tako raztegnili še na en kontinent. Pohvalijo se lahko, da je zelo uspešna. Z njo so se uvrstili tudi med Billboardove finaliste za nagrado najboljšo turnejo leta. V prednosti je sicer skupina Bon Jovi, za njimi pa turneja Michael Jackson Immortal.

 

Springsteen je po vsem svetu prodal več kto 120 milijonov plošč, prejel 21 grammyjev, dva zlata globusa in oskarja za pesem Streets of Philadelphia. Poleg Boba Dylana velja za enega najbolj vplivnih piscev pesmi v 20. stoletju. Leta 2004 pa ga je revija Rolling Stone uvrstila na 23. mesto na lestvici največjih umetnikov vseh časov.

 

Spodaj si lahko ogledate utrinek z enega njihovih koncertov. Vselej obiskovalcev dovolijo nekaj prošenj oz. glasbenih želja, ki jih tudi izvedejo. Tule je na primer You Never Can Tell, na katero sta na primer plesala tudi John Travolta in Uma Thurman v filmu Šund (Pulpfiction).

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...