Bruce izdal avtobiografijo

SPRINGSTEEN

Bruce izdal avtobiografijo

Šefa rocka Bruce Springsteen razkriva svoje temne in svetle plati življenja. Pravkar je izdal avtobiografijo Born to Run, v kateri med drugim opisuje težaven odnos s svojim očetom. Očetova podoba odslikava tako njegovo življenje kot stanje tedanje ameriške družbe, pri čemer izpostavlja predvsem rigidnost in narcizem moškega delavca v 50. letih minulega stoletja.

 

Springsteen v knjigi opiše tudi svoj strah, ki ga je kot otrok v revnem domačem okolju doživljal do svojega očeta, kot tudi svoj boj z depresijo. “V svojih pesmih nisem bil povsem pošten do svojega očeta; predstavljal sem ga kot arhetip dominantnega starša, ki zanemarja svojega otroka,” je med drugim zapisal. A zgodba je veliko bolj zapletena, je pojasnil.

 

Springsteen v knjigi opisuje tudi svoj ljubeč odnos do svoje druge soproge Patti Scialfa in do njunih treh otrok ter iskreno priznava, da še vedno potrebuje psihoterapijo in da občasno – še posebej po turnejah – jemlje tablete proti depresiji.

 

Več kot 500 strani dolgo avtobiografsko delo je Springsteen pisal sedem let, naslovil pa jo je po svoji uspešnici Born to Run iz 70-ih. V njej med drugim na zabaven spregovori o svojih težkih umetniških začetkih. Med drugim zapiše, da pred svojim 20 letom nikoli ni jedel v restavraciji, mama, ki je opisana kot junakinja, pa mu je pomagala prihraniti nekaj denarja za prvo električno kitaro.

 

Springsteen (67) se je kot pisatelj preizkusil že leta 2014, ko je po glasbeni uspešnici Outlaw Pete napisal istoimensko knjigo za otroke.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...