Brezplačna pitna voda v Ljubljani za vroče dni

voda1
voda2

Brezplačna pitna voda v Ljubljani za vroče dni

V pomladnih in poletnih mesecih se lahko meščanke in meščani z naravno pitno vodo iz ljubljanskega vodovodnega sistema brezplačno odžejajo in osvežijo na več kot 35 ljubljanskih pitnikih.

 

Med uporabniki najbolj priljubljen pitnik je na Rožniku, na katerem obiskovalcu iztočijo tudi do 350 litrov vode, sledijo mu pitniki na zelenem obroču mesta, priljubljenih rekreacijskih točkah Golovec, Mostec in PST, kjer uporabniki natočijo med 100 in 150 litri vode na dan. Najmanjšo porabo beležijo pitniki pri Križankah, na Gornjem trgu, Čopovi ulici in Slovenski cesti, kjer se poraba giblje okoli 30 litrov na dan.

 

Pred pričetkom obratovanja sodelavci JP Vodovod-Kanalizacija preverijo, če so pitniki tehnično brezhibni, in če pitna voda na izlivu ustreza določbam zakonodaje. V času delovanja pitnike redno čistimo in vzdržujemo, vsak pitnik sodelavci obiščejo vsak drugi dan. Poleg rednega vzdrževanja sodelavci izvajajo tudi tedensko, obsežnejše vzdrževanje, po potrebi pa tudi intervencijsko vzdrževanje.  

 

Vir: ljubljana.si

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...