Brez ameriškega državljanstva

502390-tina-turner-617-409

Brez ameriškega državljanstva

Pevka Tina Turner je na današnji dan leta 1985 za pesem »What’s Love Got to Do with It« prejela tri grammyje. Pesem je bila prvotno napisana za Cliffa Richarda, vendar jo je zavrnil.

 

Turnerjeva bo 5. maja praznovala že 74. rojstni dan! Superbabica se je pred štirimi leti odpravila na svojo zadnjo turnejo in z njo obeležila 50-letnico glasbene kariere. Nastopila je v 40-ih mestih Severne Amerike in Evrope, februarja 2009 se je ustavila tudi na Dunaju. V spodnjem videu si oglejte utrinke z njene turneje Tina!: 50th Anniversary Tour.

 

Zaslovela je že, ko je nastopala skupaj z možem Ikeom. Nato se je leta 1976 zaradi njegovih nenadzorovanih izbruhov jeze in njegove odvisnosti od kokaina ločila od njega in nadaljevala solo kariero. Od poslovilne turneje leta 2009 se v javnosti ne izpostavlja več toliko. Živi na svojem posestvu v züriški občini Küsnacht. Po približno 20-ih naj bi se ji letos končno uresničila dolgoletna želja; prejela naj bi švicarsko državljanstvo. V zameno zanj pa se je morala odpovedati ameriškemu.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...