Bodite zmerni!

olar

Bodite zmerni!

Ravnateljica Osnovne šole Trnovo, Irena Kukovnik ugotavlja, da včasih pretiravamo. »Mislimo, da morajo imeti otroci najboljše, najlepše, vse naj, naj. Mislim, da je tozadevna skromnost boljša in da je dobro pretehtati, kaj otrok zares potrebuje.«

 

Pogosto se zgodi, da otrokom kupimo najdražje potrebščine, na katere pa potem sploh ne zna paziti. »Ko smo generaln pospravljali našo šolo, smo našli najmanj 150 svinčnikov,« pravi Kukovnikova. To pa sploh ni vse, po šolah najdejo šolske copate, superge, telovadno opremo, celo mobilne telefone.

 

Mobilni telefoni med otroki seveda niso več nobena redkost. Jutranjega voditelja Radia Ekspres, Tomaža Okorna, pri tem zanima, če je dovoljeno, da imajo otroci i-pad na mizi. »Hišni red naše šole veleva, da ga sicer lahko imajo, vendar odklopljenega. Prvič in drugič še opozorimo, tretjič pa se pogovorimo. S starši pri tem zelo dobro sodelujemo, podpirajo nas,« pove ravnateljica Osnovne šole Trnovo, ki meni, da bi v nasprotnem primeru prihajalo do zlorab.

 

Nekateri starši so sicer drugačnega mnenja. Takšen je tudi jutranji voditelj Radia Ekspres, Tomaž Okorn, ki meni, da bi tablične računalnike sicer lahko povsem koristno uporabili. »Počasi bi lahko izpodrinil težke učbenike in zvezke. Nenazadnje so otroci precej obremenjeni, ko morajo v šolo prenašati zelo težke torbe.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...