B. Drnač in B. Požar po Jakobovi poti

Drna?

B. Drnač in B. Požar po Jakobovi poti

To sta Barbra Drnač in Bojan Požar, znani slovenski medijski par. V celoti jo je prehodil Požar, znana plesna kritičarka njen del. Brigito vsekakor zanima, zakaj sta se sploh odločila za takšen podvig; Barbro je poklicala kar na Portugalsko, kjer popotnika počivata. »Mene osebno je za to navdahnil film The Way Emilia Esteveza z Martinom Sheenom v glavni vlogi. Ko sem ga pogledala, sem si rekla – to pa je enkrat potrebno iti,« pripoveduje Drnačeva.

 

Sama je prehodila prvi del poti. »Čez Pireneje do Pamplone. Približno 80 kilometrov v treh dneh. Bojan je nato sam nadaljeval in prehodil celo Jakobovo pot z izjemo 180 kilometrov. Sama sem se mu spet pridružila na zadnjih 100 kilometrih. Prehodila sva jih v petih dneh.«

 

Po poti vsak dobi nekakšen romarski potni list. Požar je bil zanj prikrajšan. »Ko te vprašajo, iz kakšnih razlogov si šel na to pot, dobiš potrdilo z imenom, napisanim v latinščini. Vendar le v primeru, če si se za pot odločil iz verskih razlogov. Jaz sem se po dolgem času v tem primeru zlagala. Bojan je napisal po resnici, da je na poti iz športnega razloga in je dobil navadno potrdilo,« še pove Barbra Drnač.

 

Ujeli smo jo na Portugalskem; o poti, ki sta jo opravila s Požarjem, bomo Slovenci po njuni vrnitvi zagotovo še veliko slišali. In se morda tudi sami pogumneje odpravili na kaj podobnega. Nenazadnje vemo, da je Drnačeva pred kratkim prebolela raka; zaradi oslabljenega organizma po bolezni se je tudi odločila opraviti »le« del Jakobove poti. Vsekakor je zmagala. V obeh primerih!

 

Foto: osebni arhiv (Facebook)

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...