Avtosalon po 10 letih spet v Ljubljani

gospodarsko razstavisce jurce

Avtosalon po 10 letih spet v Ljubljani

Avtomobilski salon Slovenije bo med 27. marcem in 2. aprilom gostilo Gospodarsko razstavišče. Na njem bodo na ogled aktualne avtomobilske novosti, po besedah predsednika sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije Marjana Murna lahko pričakujemo tudi premierno predstavitev in predstavitev vozil, ki jih na slovenskih cestah še nismo videli.

 

Na 24. avtomobilskem salonu bo prisotna večina slovenskih uvoznikov avtomobilov, ne pa čisto vsi, na salonu recimo ne bo znamk Kia, Volvo, BMW, Land Rover in Jaguar, čakajo pa še na končni odgovor Avta Triglav – ta zastopa znamke Fiat, Lancia, Alfa Romeo in Jeep.

 

“Glavni namen salona je, da čim večjemu številu obiskovalcem pokažemo široko paleto novih vozil in s tem širši javnosti sporočimo, da smo prešli recesijo. Na ta način želimo potencialne kupce dodatno spodbuditi k intenzivnejšemu razmišljanju za odločitev za nakup novega vozila,” je še dodal Murn, sicer direktor prodaje pri družbi Renault Nissan Slovenija.

 

Direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricl je prepričan, da bo salon uspešen in izjemno obiskan, pričakujejo, da si ga bo ogledalo med 80.000 in 100.000 obiskovalcev. Zadnji trendi avtomobilske industrije se bodo predstavljali na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin, zasedene bodo vse obstoječe dvorane, dodatno bodo postavili tri montažne.

 

Kot je še dejal Bricl, so se z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP) dogovorili, da se bodo obiskovalci salona lahko s treh točk parkiraj in se pelji z avtobusom (P+R), ki so v Stožicah, na Rudniku in na Viču, z avtobusi brezplačno pripeljali do Gospodarskega razstavišča. LPP bo v soboto in nedeljo, 1. in 2. aprila, ko pričakujejo največ obiskovalcev, poskrbel tudi za večjo frekvenco avtobusov do avtosalona.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...