Atrakcija, vredna pozornosti

Baltic bees

Atrakcija, vredna pozornosti

Številni Slovencev na letalske mitinge odhajajo v tujino, zato je res dobrodošlo, da se eden takšnih zgodi tudi pri nas. Leteči reporter Grega je že v petek zjutraj ugotovil, da je na letališču Edvarda Rusjana že skoraj vse pripravljeno za letalski miting.

 

Ta bo v Maribor privabil množico razstavljalcev, pride pa tudi največji slovenski proizvajalec športnih letal, Pipistrel s formacijo svojih virusov. »Pridejo tudi številni nastopajoči; Baltic Bees, nastopajoča skupina petih letal, pridejo tudi Flying bulls s helikopterjem, pa pripadniki Slovenske vojske in drugi,« pove eden izmed organizatorjev, Nejc Lojevec.

 

Baltic Bees je skupina vrhunskih nekdanjih vojaških pilotov, ki letijo z reaktivnimi letali. Izvajajo 40-minutni program, ki vključuje številne vragolije. Med drugim z dimon v zraku izrišejo srce.

 

»Poskrbeli smo seveda tudi za vse lačne adrenalina; na voljo bodo razni skoki s padali, poleti z različnimi letali, galebom, reaktivnim letalom…,« napoveduje Lojevec in vabi vse v Maribor. Ravnodušnih vas miting zagotovo ne bo pustil.

 

Posebne akrobacije bo izvajal tudi Red Bullov helikopter, ki je eden redkih helikopterjev, ki lahko izvaja akrobacije v zraku.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...