Arhiv Brucea Springsteena

bruce_springsteen_on_bike

Arhiv Brucea Springsteena

Odprli in uredili ga bodo na Univerzi Monmouth v New Jerseyju, v bližini mesta Freehold, v katerem je Bruce Springsteen odraščal. V njem bodo hranili zapise del, fotografije in druge z glasbenikom povezane dokumente, namenjene raziskovanju.

 

Arhiv bo hkrati tudi center za ameriško glasbo. Predstavljal bo razširitev posebne zbirke, posvečene Springsteenu, ki so jo na univerzi ustanovili leta 2011 z namenom zbiranja člankov o glasbeniku, ki se ga je prijel vzdevek The Boss. Nadgradnja se v angleščini glasi Bruce Springsteen Archives and Center for American Music. V njem bodo izvajali tudi poglobljene študije drugih ikon ameriške glasbe, kot sta bila Frank Sinatra in Woody Guthrie.

 

Univerza Monmouth je 25 kilometrov oddaljena od Springsteenovega rojstnega kraja Freehold, ki je navdahnil njegovo uspešnico Born to Run, še bližje pa je obmorskemu mestu Asbury Park, kjer se je začel vzpon njegove kariere. Predsednik univerze Paul Brown je izjavil, da lokacija “briljantno predstavlja bistvo Springsteenove glasbe”, in dodal, da se na univerzi že sedaj lahko pohvalijo s svojim glasbenim programom, povezani pa so tudi z losangeleškim Muzejem grammyjev.

 

Springsteen (67) se zadnja leta veliko posveča svoji zapuščini. Lani je izdal avtobiografijo Born to Run, v kateri je spregovoril o vzponu v svetu glasbe, pa tudi o tem, da se spopada z depresijo.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...