Ameriške šale na račun slovenskega benda

laibach

Ameriške šale na račun slovenskega benda

Ameriški mediji te dni veliko prostora namenjajo slovenski skupini Laibach, ki avgusta odhaja v Severno Korejo. Koncertni napovedi se ni ognil niti komik John Oliver, ki si je na račun Laibach in njunih povezav s Severno Korejo privoščil kar nekaj šal.

 

Kaj natanko in kako, preverite na spodnjem videoposnetku. Za pokušino povejmo, da se je vprašal, kaj podariti državi, ki ima vse, za njen 70. rojstni dan. Severna Koreja 15. avgusta praznuje dan osvoboditve korejskega polotoka izpod japonske kolonialne vladavine.

 

Diktator Kim Jong Un se je odločil, da bo omogočil prvi nastop tuje rock skupine v državi. “Če je še ne poznate, pa prisluhnite tej veseli praznični glasbi, ki jo bodo poslušali Korejci,” je napovedal Oliver in zavrtel video pesmi Laibachov o razpadajoči Evropi z naslovom Eurovision.

 

Oliverja je najbolj navdušila napoved skupine, da bo v Severni Koreji izvedla tudi priredbo pesmi iz muzikala Moje pesmi, moje sanje. Zakaj so se Laibach odločili za to priredbo, smo preverili kar pri članih skupine. Odgvor najdete na avdio posnetku.

 

Koncerta v okviru turneje Dan osvoboditve (Liberation Day Tour bosta 19. in 20. avgusta v prestolnici Pjongjang. Skupina Laibach naj bi se zavzemala za ponovno združitev obeh držav, Severne in Južne Koreje.

Avdio

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...