Alkohol na športnih prireditvah?

pivo

Alkohol na športnih prireditvah?

Se pitje piva vrača na športne prireditve pri nas? Veljavna protialkoholna zakonodaja prepoveduje točenje alkoholnih pijač v športnih objektih eno uro pred in med športno prireditvijo. Vodja poslanske skupine ZaAB in predsednik Košarkarskega kluba Union Olimpija Jani Möderndorfer pa bo še v tem tednu v državni zbor vložil novelo zakona, ki bi to prepoved omilila. Zakaj je to po njegovem potrebno spremeniti, je raziskovala Ekspresova reporterka Laura.

 

Posameznikom, ki jih skrbi, da bi se športne prireditve kar naenkrat spremenile v pijančevanje, odgovarjajo, da obiskovalci prireditev do alkohola pridejo drugje, povečuje pa se črni trg. Tako imajo od športnega dogodka komercialni učinek vsi, razen tistega, ki je dogodek organiziral. Omilitev podpira kar nekaj športnih organizacij in zvez, ki v zadnjih letih zaradi vse težjih razmer na področju pridobivanja sponzorjev le stežka preživijo, po drugi strani pa predstavniki zdravstvene stroke ponovno poudarjajo, da alkohol in šport pač ne gresta skupaj.

 

Kaj o tem meni avtor protialkoholne zakonodaje in zdravnik Dušan Keber in kaj generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije in nekdanji košarkarski reprezentant ter igralec v košarkarski ligi NBA Rašo Nesterović? Njuni izjavi lahko poslušate spodaj.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...