Adele zlomila grammy

Adele1 Grammy 2017

Adele zlomila grammy

Velika tekma med Beyonce in Adele na 59. podelitvi glasbenih nagrad grammy se je sinoči v Los Angelesu končala s slavjem britanske pevke, ki je pobrala vse tri najbolj prestižne nagrade. Prejela je grammyja za album (25), pesem in ploščo leta (Hello). Grammyja za album leta je prelomila na pol, saj je dejala, da v resnici pripada Beyonce, ki je na podelitev prišla z devetimi nominacijami in dobila dva grammyja. Ganljiv govor britanske glasbenice si lahko ogledate spodaj.

 

Adele je odnesla vseh pet grammyjev, za katere je bila nominirana. Poleg treh najprestižnejših še za pop solo nastop in pop vokalni album. Na podelitvi ni razočarala, saj je večkrat izrekla nekaj krepkih med drugim tudi med nastopom v spomin na pokojnega Georga Michaela, ki ga je kljub programu v živo prekinila in začela znova.

 

Prav toliko grammyjev kot Adele je sinoči v dvorani Staples Center posmrtno dobil tudi David Bowie, ki je lani umrl za rakom v 69. letu starosti. Bowie je dobil grammyje za najboljšo rock pesem (Blackstar), rock nastop, alternativni glasbeni album, najbolje zasnovan album in najboljši paket posnetkov,

 

Med drugimi je blestel tudi Chance the Rapper, ki je osvojil naslov najboljšega novega umetnika, poleg tega pa tudi grammyja za najboljši rap album (Coloring Book) in najboljši rap nastop (No Problem).

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...